Νόσος peyronie

Νόσος peyronie

Νόσος peyronie

Η Νόσος του Peyronie χαρακτηρίζεται από κάμψη του πέους λόγω σχηματισμού ινωδών, συμπαγών πλακών στη ραχιαία επιφάνεια του.
Η σκλήρυνση και κάμψη του πέους προκαλεί παραμόρφωση του οργάνου και πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή.Η συνήθης ηλικία εμφάνισης της νόσου είναι μεταξύ 40 και 60 ετών.
Η συχνότητα στο γενικό πληθυσμό είναι περίπου 1%. Οι ασθενείς έχουν συνήθως επηρεασμένο ψυχισμό με αποτέλεσμα συχνά ψυχογενή ανικανότητα.

Νόσος peyronie

Νόσος peyronieΗ νόσος παρουσιάζει σε ποσοστό 7-50% αυτόματη υποχώρηση και ίαση στην αρχική φάση, στην οποία έχουμε παρουσία πόνου, ψηλαφητές πλάκες χωρίς όμως σημαντική παραμόρφωση του πέους στη στύση.
Σε προχωρημένη φάση απαιτείται χειρουργική θεραπεία. Σκοπός της χειρουργικής επέμβασης είναι ο ευθειασμός του πέους και η εξαφάνιση του πόνου στη στύση και τη σεξουαλική επαφή.
Η πλαστική Nesbit χρησιμοποιείται ευρύτατα και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα με ποσοστό που φτάνει το 90% των αρρώστων. Διενεργείται με τοπική ή γενική αναισθησία και δεν απαιτεί, κατά κανόνα, παραμονή στην κλινική. Επιβάλλεται όμως αποχή από την σεξουαλική επαφή για ένα μήνα.

Νόσος peyronie

Translate »