Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία είναι ή πολλαπλή έγχυση μικρών ποσοτήτων φαρμακευτικών ουσιών σε ορισμένα σημεία του σώματος με μικρές ενέσεις στο μεσαίο στρώμα του δέρματος δηλαδή στο χόριο.

Έχει αναφερθεί η έγχυση πολυάριθμων μειγμάτων διαφόρων ουσιών.

Συνήθως χρησιμοποιούνται ουσίες όπως ισοπροτερενόλη, αμινοφυλίνη, καρνιτίνη, αργυνίνη, κολλαγενάση, προκαίνη, πεντοξυφυλλίνη υαλουρονιδάση, Φωσφατιδιλχολίνη και διάφορες βιταμίνες.

ΜεσοθεραπείαΗ μέθοδος χρησιμοποιείται για τον εμπλουτισμό του δέρματος με βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα, ένζυμα και αμινοξέα τα οποία τρέφουν το δέρμα, το αναζωογονούν, προωθούν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, βελτιώνουν τη μικρο-κυκλοφορία, οξυγονώνουν τα κύτταρα και αναστέλλουν την εκφύλιση των λιποκυττάρων.

Έτσι διατηρείται υγιές και αστραφτερό μειώνοντας και προλαμβάνοντας τις φθορές από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη γιατί γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες και ειδική συσκευή, η οποία επιτρέπει την ταχεία επαναλαμβανόμενη έγχυση δραστικών ουσιών, σε όλη την επιφάνεια του δέρματος, στην περιοχή του σώματος που εφαρμόζεται.

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία:

  • Βελτιώνει τη χαλάρωση του δέρματος
  • Αποσβαίνει τις ρυτίδες του προσώπου
  • Βελτιώνει την κυτταρίτιδα
Παρά ταύτα η μέθοδος δεν είναι αποδεκτή από πολλούς ερευνητές τόσο για την αποτελεσματικότητά όσο και για την ασφάλειά της.

Μεσοθεραπεία

Translate »