Λίφτινγκ με ράμματα

Λίφτινγκ με ράμματα

Λίφτινγκ με ράμματα

Πρόκειται για νέα τεχνική ανανέωσης του προσώπου που βασίζεται στην ανάρτηση του δέρματος του προσώπου με ειδικά ακανθωτά ράμματα.

Τα ράμματα κατασκευάζονται από καθαρό πολυπροπυλένιο, υλικό που χρησιμοποιείται πολλά χρόνια στην ιατρική.

Το μήκος τους είναι 20 εκ για το μέτωπο και 25 εκ για τις παρειές και τον τράχηλο. Είναι ακανθωτά έτσι ώστε, όταν τοποθετηθούν κάτω από το δέρμα, να το συγκρατούν σαν άγκιστρα, σε υψηλότερο σημείο.

Λίφτινγκ με ράμματαΤα άκρα των ραμμάτων συνδέονται με βελόνες, μια ευθεία και μια κυρτή, που χρησιμεύουν στην εισαγωγή και στη σταθεροποίησή τους.

Η ρυτιδοπλαστική με ράμματα επιτυγχάνει την ανύψωση των πεσμένων ιστών του μετώπου, των παρειών και του τραχήλου και τον τονισμό της περιμέτρου της κάτω γνάθου.

Η ανάρτηση του δέρματος του προσώπου υψηλότερα οδηγεί στην απόσβεση των ρυτίδων και των αυλάκων που οφείλονται στη βαρύτητα και προσδίδει χαρούμενη, ανανεωμένη όψη.

Η μέθοδος είναι αποτελεσματική σε ελαφρά ή μέτρια όχι όμως σε προχωρημένη χαλάρωση του προσώπου στην οποία απαιτείται αφαίρεση του πλεονάζοντος δέρματος. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί στη διόρθωση συγγενών, μετατραυματικών ή μετεγχειρητικών ασυμμετριών του προσώπου.

Η διάρκεια του αποτελέσματος ποικίλει ανάλογα με την ηλικία, το χρόνο τοποθέτησης, τον τύπο του δέρματος και των αριθμό των ραμμάτων. Κατά μέσο όρο η ανανέωση του προσώπου παραμένει σε καλή κατάσταση για 2-4 χρόνια και σε ικανοποιητική για 5-7 χρόνια. Μετά το διάστημα αυτό είναι δυνατή η αντικατάσταση των παλιών ραμμάτων με νέα.

Στα πλεονεκτήματα της μεθόδου περιλαμβάνονται:

  • η μικρή διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης
  • η τοπική αναισθησία. Ενδοφλέβια καταστολή σε υπερευαίσθητα άτομα.
  • η απουσία σοβαρών επιπλοκών
  • ο μικρός χρόνος ανάρρωσης
  • οι ελάχιστες, κριμένες στα μαλλιά μετεγχειρητικές ουλές

Εντούτοις, όπως σε κάθε νέα τεχνική, είναι άγνωστες ακόμη οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της και η συμπεριφορά των ραμμάτων σε μακροχρόνια βάση. Μειονεκτήματα της μεθόδου είναι η αδυναμία αφαίρεσης του χαλαρωμένου δέρματος που περισσεύει, ο περιορισμός των εκφράσεων του προσώπου και το σημαντικό κόστος των απαιτούμενων υλικών.

Λίφτινγκ με ράμματα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Μέθη ή τοπική

Μετά από λίγες ώρες
Μετά την 15η ημέρα
Δεν απαιτείται

Μικρές γραμμικές ουλές σον κρόταφο και στο μέτωπο κρυμμένες μέσα στα μαλλιά

Σε 10 ημέρες

Λίφτινγκ με ράμματα

Translate »