Αποτρίχωση

Αποτρίχωση

Αποτρίχωση

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα απασχολούσε ανέκαθεν γυναίκες και άνδρες τόσο για κοσμητικούς λόγους όσο και για λόγους υγείας. Προσωρινή λύση ήταν το ξύρισμα, η χαλάουα, το μακιγιάρισμα κλπ. Σύντομα διαπιστώθηκε ότι μόνιμη αποτρίχωση δεν είναι δυνατή χωρίς την αμετάκλητη καταστροφή του θυλάκου των τριχών.

Στην προσπάθεια αυτή επιστρατεύτηκαν κατά το παρελθόν πολλές τεχνικές. Μερικές από αυτές είναι η ηλεκτρόλυση, η θερμόλυση και η ακτινοβολία Χ με ικανοποιητικά αποτελέσματα αλλά με παρενέργειες και πολλές επίπονες,επαναλαμβανόμενες προσπάθειες.

ΑποτρίχωσηΗ ανακάλυψη και εφαρμογή των ακτίνων Laser στην ιατρική ανέτρεψε τα δεδομένα στην αποτρίχωση. To laser είναι μια συσκευή υπερσύγχρονης τεχνολογίας που παράγει ενισχυμένο φως το οποίο απορροφάται από τη μελανίνη που βρίσκεται στη ρίζα της τρίχας.

Η ενέργεια που εκπέμπεται εστιάζεται επιλεκτικά στο θύλακο της τρίχας και τον καταστρέφει χωρίς να επηρεάζει το υπόλοιπο δέρμα.

Υπάρχουν πολλοί τύποι Laser που χρησιμοποιούνται σε διάφορες ιατρικές εφαρμογές. Φαίνεται ότι ο καταλληλότερος τύπος για αποτρίχωση είναι το Nd:YAG laser.

Το Laser εφαρμόζεται ακίνδυνα σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις περιοχές του σώματος. Συχνότερα εντούτοις χρησιμοποιείται για την αποτρίχωση του προσώπου (άνω χείλος, πηγούνι, παρειές, φαβορίτες, φρύδια κ.α.), των χεριών, των μασχαλών, των μαστών και των ποδιών (γάμπες, μηροί, μπικίνι).

Η αποτρίχωση με Laser είναι ασφαλής διαδικασία, χωρίς άμεσες ή απώτερες παρενέργειες και ανώδυνη. Συνήθως, μετά από κάθε συνεδρία, εμφανίζεται μικρός παροδικός ερεθισμός (ερυθρότητα) που υποχωρεί σταδιακά τις επόμενες 3-4 ημέρες.

Η οριστική, μόνιμη αποτρίχωση απαιτεί μερικές επαναλαμβανόμενες, κάθε 4-6 μήνες, συνεδρίες. Η συχνότητα και ο ακριβής αριθμός των συνεδριών εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες τοπικούς και γενικευμένους.

Αποτρίχωση

_ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

 

Translate »